Какво точно представляват камини с водни ризи?

fireplace

Камините с водни ризи са по-лесни и по-удобни за ползване в сравнение с останалите уреди за отопление с дървесина. Реално, те са по-лесни за поддържане от другите на газ, нефт или пък печките с електричество. Печките с пелети вършат работа с пелети от дървесина, представляващи сгъстен материал от дърва, наподобяващ храна за зайци. Ако имате камина вкъщи, то бихте могли да обмислите идеята за купуване на отделна водна риза за камина, и така да преминете към по-икономичния и екологично предпочитан вариант за топлене с материал от дървесина.

Характерната камина на пелети има специален механизъм, които смята точно какво количество пелети е нужно да бъде изгорено, спрямо обема на стаята, която се отоплява. По-голяма част пелетни камини с водна риза имат поне 2 възможности за управление на топлината. Така също имат специална система за вентилация, пръскаща създадения горещ въздух. Пелетните камини с водна риза са доста пестеливи и не зацапват с прахови отлагания и сажди помещението, в което са сложени. Всичко зависи от вида пелетна камина, която желаете, те биха могли да натрупат от 10.000 и 60.000 BTU/час (английска единица за топлина).

Камината на пелети с водна риза гори изключително ефективно пелетите и по време на процеса на изгаряне се образува съвсем малко количество дим, поради тази причина не е нужно да завързвате камината към системата за кумини. Изгорелите газове преминават през мъничка тръба в стената на открито. Камините с пелети са снабдени със специфична тръбичка Клас L, направена от стоамана, която не ръждясва отвътре, а от външна е подплътена с алуминий или цинк. Пелетните камини могат да бъдат обвързани към системата с комина, но с по-малък размер от стандартния тръба, направена от стоамана, която не ръждясва.

Пелетните камини на водна риза се зареждат много рядко в сравнение с другите отоплителни уреди, отопляващи с дърва. Презареждането с пелети варира от един път на ден до 2 пъти на седмица в зависимост от марката пелетна камина и вашите отоплителни нужди. За да презаредите с пелети камината, ще е нужно просто да ги поставите в бункера на печката, а той стандартно е с вместимост от 15 и 58 килограма пелети. Конкретната камина притежава специално устройство, наименовано свредел, така се прехвърлят пелетите от контейнера до капсулата в камината.

Крайните цени на камини на пелети с водна риза са в рамките от 700 и 3000лв. Инвестирането в камина на пелети ще ви служи дълги години. Вградените камини с водна риза пестят площ и изграждат усещане за комфорт на дома.

Намерете още информация: https://parno.eu