Мотофрезата – най-точният помощник на човека в градинарството

Знаете ли за какво служи мотофрезата? Защо е назована “мото”? С какво точно тя е по-хубава от обикновената фреза?

Наистина бързо и лесно бихме могли да дадем отговор на тези въпроси. За разяснение мотофрезата е средство, служещо за обработване на почвата, точно преди да стартира фазаата на засяването. Използва се за огромна площ земя, а не точно за по-малко пространство, за вариант в задния двор. Има вариант, също така, да се използва за домашни предназначения (в собствения ни двор, в градина), все пак успешността на уреда е много по-голяма, ако се употребява за по-големи размери от земеделска площ.

На второ място нарича се “мото”, защото в корените на този уред стои бензинов двигател, който с нужната мощ, е в състояние да задвижи мотофрезата, и така да извършва тя своите собствени функции. Не е изключен факта, че като стандартните двигатели на мпс-тата, също така и този на мотофрезата има нужда от конкретно количество машинно масло. Чрез на маслото уреда ще върши работа плавно и така нашата мотофреза ще помага без никакви проблеми.

3-то и не на последно място, несъмнено всичко споменато до момента превръща мотофрезата в по-хубава от традиционната с липса на бензиновия двигател. Мотофрезата върши работа много бързо, защото спестява време и човешки труд, единствено е необходимо притежателя да я управлява и насочва. Също сме наясно времето е наистина безценно и точно с въпросният уред за обработка на земята то ще бъде спестено, понеже дейността ще е свършена значително по-скоро, за разлика с обикновена фреза или ръчно.

Ето защо сме на мнение, че мотофрезите са отличен другар на човека, спестяващи му време, усилия и ресурси, а в следствие на чудесната дейност крайните резултати се появяват наистина бързо. Този специализиран уред подсилва до такава степен земеделеца, че спокойно той би могъл да се ангажира за поддръжката на своя терен, като използва най-подходящото устройство за това. Преди време земевладелците не са имали подобна възможност да притежават подобно устройство, без значение дали е с мотор, а са изпълнявали задълженията си ръчно. И благодарение на иновационната технология в днешно време всичко това е възможно.

Мотофрезата върши основната дейност, за която е построена, а точно да разрохква най-горния, слоят на повърхността на земята и така да дава идеални условия точно след това обработената земя да бъде засята с чисто нова култура. Това се извършва, защото малко след като терена е бил изоран, са останали твърде големи парчета земя, които пречат да бъдат посадени чисто нови семенца. Също и ако случайно са поникнали треви, те биват изтръгвани, когато се минава с мотофрезата.

Вижте сайта ни: https://instrumentistart.com/bfr/dom-i-gradina/motorfrezi-i-kultivatori/motofrezi.html